Om je auto een prachtige glans te geven en om te profiteren van nog heel veel meer voordelen kun je kiezen voor een keramische coating. Je leest er hier alles over en ontdekt wat keramische coating precies is en hoe je het gebruikt. Wat zeker is, is dat een keramische coating van toegevoegde waarde is voor elke auto. 

Keramische coating auto

Wat is keramische coating voor de auto?

Keramische coating biedt autolak de ultieme bescherming. De coating werkt gegarandeerd en wordt niet voor niets ook gebruikt in de Formule 1. De keramische coating is eenvoudig op de auto aan te brengen en geldt als een soort van nano coating. De coating geldt als een perfecte kleurbeschermer en nadat deze coating in eerste instantie alleen beschikbaar was voor professionals, kan de consument nu ook gebruik maken van de coating.

Kies je de juiste coating dan koop je een product dat erg lang en soms wel jaren op de auto kan blijven zitten. De coating heeft een waterafstotende werking en vuil weet zich na het aanbrengen van de coating niet meer te hechten aan de autolak. Dit effect wordt gerealiseerd door de glaslaag. Al deze eigenschappen samen maken dat de coating een zelfreinigende werking heeft.

Het aanbrengen van deze unieke coating houdt bovendien de auto vrij van krassen en zorgt bovendien voor een zeer diepe en intense glans van het lak. Keramische coating wordt ook wel ceramic coating genoemd, terwijl je ook wel eens stuit op keramische autowax en keramische was. 

Waarom een keramische coating voor de auto?

Het is een simpel verhaal; met deze speciale coating kun jij de autolak heel lang optimale bescherming bieden tegen krassen en verkleuring. Voorts is er amper betere bescherming denkbaar tegen Uv-straling. Chemicaliën, pekel, vuil en zelfs tegen de uitwerpselen van vogels, die ook voor nare plekken in het lak kunnen zorgen.

Roest en oxidatie krijgt eveneens veel minder kans als je de keramische coating aanbrengt op de lak van de auto. De levensduur van de lak wordt door de coating ook nog eens behoorlijk verlengd. 

Zorg dat de auto eerst volledig en zeer grondig schoongemaakt wordt

Je kunt ervoor kiezen de keramische coating door een professioneel bedrijf aan te laten brengen, je kunt het ook zelf doen. Kies je voor de professional, dan ben je uiteraard veel meer geld kwijt dan wanneer je zelf aan de slag gaat. Ga je zelf met de coating aan de slag, zorg dan in elk geval dat de auto eerst schoon gemaakt wordt, ontdaan wordt van vet en vuil en dat je oneffenheden verwijdert.

Je wast de auto, zonder dat je een product gebruikt waarin wax verwerkt is. Je laat de auto vervolgens drogen. De coating in de fles schud je vervolgens goed en je werkt met de coating van paneel naar paneel. Je spuit het paneel in en wrijft dit vervolgens goed uit met een microvezeldoek. Dit doe je net zo lang tot een prachtige hoogglans is ontstaan. 

Hoeveel kost een keramische coating voor de auto?

Het is het eenvoudigst om te kiezen voor producten van Turtle Wax, waarin de keramische coating is opgenomen. Het is bovendien de meest voordelige oplossing. Voor een fles Turtle Wax met keramische coating betaal je zo tussen de 15 en de 20 euro. Met de producten van Turtle Wax kun je vaak ongeveer zes maanden doen. De lak op de auto is in dat geval dus ongeveer een half jaar beschermd.

Omgerekend kost keramische coating dus zo rond de drie euro per maand. De exacte kosten zijn afhankelijk van de grootte die van een coating moet worden voorzien en van de wijze waarop het wordt aangebracht.

Keuze uit verschillende producten voor uiteenlopende toepassingen

Wil je van deze oplossing gebruik maken, dan heb je keuzes te maken. Wil je keramische coating die eenvoudig en snel tijdens het wassen van de auto aangebracht kan worden, kies dan voor Turtle Wax Hybrid Solutions Ceramic Wash & Wax.

Zoek je directe bescherming na het wassen dan kun je kiezen voor Turtle Wax Hybrid Solutions Ceramic met wax. Zoek je een product om te polijsten en waxen tegen krassen, dan is de Turtle Wax Hybrid Solutions Ceramic Polish & Wax een prima product.

Keramische coating auto voordelen en nadelen

Het gebruiken van keramische coating heeft een groot aantal voordelen voor de lak van de auto. De lak blijft simpelweg veel langer mooi en is beter beschermd tegen alle vormen van vuil, vet, zuur en chemicaliën. Omdat dit het geval is, verleng je meteen ook de levensduur van de lak in die zin dat de lak er veel langer prima uit zal zien. Dat heeft ook weer invloed op de waarde van de auto.

Met een keramische coating is je auto gewoon meer waard. De lak houdt langer de glans en door het aanbrengen van een keramische coating ben je verzekerd van een langdurig resultaat. De lak is voorts veel minder krasgevoelig en vuil- en waterafstotend.

De auto ziet er beter uit en het is niet toevallig dat keramische coating ook gebruikt wordt binnen het Formule 1 circus. En zoals bekend worden in die wereld alleen de beste producten gebruikt. 

Wie perfectie nastreeft schakelt een specialist in

Nadelen? Die zijn er amper. Je zou het een nadeel kunnen noemen dat wanneer je echt perfectie nastreeft, je moet kiezen voor het inschakelen van een professional die de coating aanbrengt. Doorgaans lukt je dit ook prima zelf, maar zeker de mensen die in een dure auto rijden en voor wie alles simpelweg perfect moet zijn is de specialist het enige juiste adres.

Het inschakelen van een specialist gaat uiteraard gepaard met hogere kosten. Omdat elk nadeel weer zijn voordeel heeft, betekent het inschakelen van een specialist wel dat de coating wel tot twee jaar lang meer dan goed werkt. Je hebt er dan dus geen omkijken meer naar. Overigens is het mogelijk om als dat nodig is wat keramische coating toe te voegen als je denkt dat dit noodzakelijk is.

Het juiste product voor de opdracht:

Keramische coating voor de auto product

 

 

Andere gerelateerde blogs