Wat is nou eigenlijk precies een hittebestendige blanke lak en hoe kies je de beste? Waarom zou je dit product überhaupt gebruiken? Het zijn vragen waarop je hier het antwoord krijgt. Je koopt met deze speciale lak in elk geval een lak die ondanks blootstelling aan hoge temperaturen niet af zal bladderen.

Hittebestendige blanke lak

Wat is een hittebestendige blanke lak?

Als we praten over een hittebestendige blanke lak dan hebben we het  over een product voor het behandelen van behandelde en onbehandelde ondergronden die blootstaan aan zeer hoge temperaturen. De hittebestendige blanke lak is bestand tegen benzine, chemicaliën en verschillende weersinvloeden.

In het dagelijkse gebruik schaf je hittebestendige blanke lak aan in een spuitbus. Tegen welke temperatuur de lak bestand is, is wisselend. Je hebt een lak die tot 110 graden gaat, er zijn ook lakken die bestand zijn tegen een temperatuur van 800 graden Celsius. Hittebestendige blanke lak is onder meer geschikt voor het spuiten van uitlaten van auto’s, motoren, brommers en ook scooters.

Waarom een hittebestendige blanke lak?

Stel je wilt een uitlaat spuiten en gebruikt geen hittebestendige blanke lak, dan weet je één ding zeker: de lak bladdert af. Dit is bij een hittebestendige blanke lak dus niet aan de orde. De lak blijft tot een bepaalde temperatuur gewoon zitten en levert niets aan kwaliteit in. De lak blijft gewoon op de uitlaat en zo behoud de uitlaat als het voertuig de gewenste uitstraling.

Check altijd wel eerste de gebruiksaanwijzing van het gekochte product

Wil je hittebestendige blanke lak gebruiken, dan is het altijd zaak eerst goed de gebruiksaanwijzing door te nemen. Verder is het zaak om te zorgen voor een schone en droge ondergrond. Je verwijdert de loslatende oude verfresten en verwijdert roest.

Ook is het verstandig om de ondergrond eerst licht te schuren. Het aanbrengen van een grondlaag is overigens niet noodzakelijk. Gebruik je lak uit een spuitbus dan is het belangrijk om de spuitbus eerst op kamertemperatuur te brengen.

Is dat het geval, schud de spuitbus gedurende tenminste twee minuten. Na het aanbrengen laat je het gespoten deel bij voorkeur tenminste een uur drogen bij kamertemperatuur.

Hoeveel kost een hittebestendige blanke lak?

Wat de hittebestendige blanke lak precies kost is afhankelijk van de inhoud van de verpakking en het merk dat het product aanbiedt. Een ding is echter zeker; aan de aankoop van deze lak valt niemand zich een buil.

Voor iets meer dan tien euro heb je al een spuitbus en de prijzen lopen langzaam op naar bedragen tussen de veertig en de vijftig euro. De prijsverschillen hebben uiteraard te maken met de inhoud van de spuitbus.

Bovendien is het ene merk nou eenmaal duurder dan een ander merk. Kwestie van je goed inlezen en kiezen voor een product dat voldoet aan jouw wensen en dat het meest aantrekkelijk geprijsd is.

Hittebestendige blanke lak voordelen en nadelen

Groot voordeel van het gebruik van hittebestendige blanke lak is dat de lak op bijvoorbeeld de uitlaat niet afbladdert naarmate de temperatuur van de uitlaat of een andere zeer warme ondergrond oploopt. Zo houd jij je voertuig steeds heel mooi en behoudt het de uitstraling.

Voordeel is ook de prijs die je betaalt voor deze lak, want de lak is relatief voordelig in aanschaf. Het aanbrengen van de hittebestendige blanke lak is bovendien erg eenvoudig en iets dat echt iedereen kan.

Nadelen> Die zijn er amper, of het moet het werken met de spuitbus zijn. Het is wel altijd aan te raden de gebruiksaanwijzing van het gekochte product goed door te nemen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Uiteraard verdiep jij je ook goed in de verschillende temperaturen. Verzeker jezelf wel van het feit dat je wel de juiste lak gekocht hebt zodat je niet alsnog te maken krijgt met afbladderende lak. Goede voorbereiding is dus best belangrijk bij aankoop en gebruik van hittebestendige blanke lak, een product dat nadrukkelijk het verschil maakt vanwege een zeer sterke hechting.

En zo zie je, je kunt alle onderdelen van je auto of je scooter steeds perfect in orde houden. Een reguliere lak gaat niet werken op onderdelen die warm worden als bijvoorbeeld een uitlaat. Leve dus de hittebestendige blanke lak, zodat ook de details van je voertuig er steeds prima uitzien.

 

Het juiste product voor de opdracht:

Andere gerelateerde blogs