Je hoort de optie ongetwijfeld wel eens voorbij komen: het coaten van de vloer. Hoewel heel veel mensen meteen instemmend knikken, weten veel mensen niet eens precies wat dit dan precies is en wat de voordelen van het coaten van de vloer zijn. En wat kost het coaten van de vloer dan eigenlijk precies?

Wat is vloer coaten?

Het coaten van de vloer zou je kunnen omschrijven als het aanbrengen van een naadloze, waterdichte kunstharslaag op basis van epoxy of polyurethaan. Door deze laag aan te brengen, wordt de vloer op de best denkbare wijze beschermd. De coating vormt een slijtlaag bovenop de vloer. De aangebrachte coating is in vrijwel alle gevallen niet dikker dan 1 millimeter en het coaten van de vloer is iets dat in negen van de tien gevallen snel uitgevoerd kan worden.

Nadat de vloer van een passende coating is voorzien, gaat de vloer door als slijtvast. De verschillende coatings die aangebracht kunnen worden zorgen bovendien voor een hygiënische vloer én geven de vloer meer uitstraling en doorgaans een zeer modern uiterlijk.

Waarom zou je vloer coaten?

Foto van een vloer die gecoatis

Door de vloer te laten coaten creëer je een slijtvaste en zeer harde vloer die voor optimale bescherming zorgt. Door de coating aan te brengen verleng je bovendien de levensduur van de vloer, die nu echt tegen een stootje kan.

De vloer krijgt bovendien een grotere belastbaarheid en is bestand tegen chemicaliën. Door het aanbrengen van de juiste coating is het zelfs mogelijk dat voertuigen zich op de vloer bewegen en er gemakkelijk machines geplaatst kunnen worden. Je laat je vloer coaten omdat het een betrekkelijk eenvoudige wijze is om je vloer optimale bescherming te geven.

Coating is vlot aan te brengen

De coating is in de meeste gevallen zeer vlot aan te brengen. Bovendien krijgt de vloer na het aanbrengen van een coating een frisse en moderne look. Elke ruimte met een gecoate vloer wordt esthetisch verdraaid. Dat heeft ook te maken met het feit dat er tegenwoordig coatings in alle kleuren en soorten beschikbaar zijn.

Die kleuren gaan nooit ten koste van de beschermende werking overigens. Je kunt ook nog eens kiezen een vloercoating aan te laten brengen die antislip of antistatische eigenschappen heeft. Redenen genoeg dus om ook serieus te overwegen de vloer te laten coaten.

Vloer coaten kosten

Het is lastig om aan te geven wat vloer coaten je nou precies gaat kosten. De prijs is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt het totale oppervlak natuurlijk en voorname rol bij de totstandkoming van de prijs, zoals het ook verschil maakt of je kiest voor een coating van epoxy of een coating van polyurethaan.

Ook de afwerking speelt uiteraard een rol net als een mogelijke combinatie met vloerverwarming. Al die factoren samen bepalen de uiteindelijke prijs van vloercoating, die van elke vloer een hygiënische vloer maken.

Onderscheid tot en vanaf een oppervlak van 50 vierkante meter

Er is wel onderscheid te maken tussen de prijs tot 50 vierkante meter en de prijs vanaf 51 vierkante meter. Voor het coaten van de vloer tot een oppervlak van 50 vierkante meter wordt in de meeste gevallen een vaste prijs gerekend. In de regel ligt die vaste prijs zo rond de tweeduizend euro. De vierkante meter prijs ligt vaak zo rond de 26 euro, al blijft dit slechts een indicatieve prijs.

Vaak is het zo dat alles wat boven de 50 vierkante meter is, aangebracht kan worden tegen een lagere prijs per vierkante meter. Het bepalen van de prijs is dus echt maatwerk en geheel afhankelijk van de specifieke situatie en de wensen die je hebt.

 

Andere gerelateerde blogs