In navolging van de betonvloer en de terrastegel in je tuin, is het ook een optie om het keukenblad te coaten. Er zijn voldoende redenen dit te doen, iets waar we hier dieper op ingaan. 

Voordelen keukenblad coaten?

Nou is de vraag natuurlijk waarom je zou kiezen om het keukenblad te coaten. Welnu, dat is vrij simpel. Heb je een betonnen keukenblad, dan maak je die met een coating gladder en meteen ook waterdicht. Ook zijn de keukenbladen nadat er een coating is aangebracht veel gemakkelijker schoon te maken. Je keukenblad coaten maakt ook dat je keukenblad daarna ongevoeliger is voor vlekken, zuren en sappen.

Bij het coaten van een betonnen keukenblad doe je er verstandig aan om epoxy te gebruiken, zoals je epoxy ook gebruikt voor het coaten van waskommen en waterornamenten. Het voordeel van het coaten van het keukenblad met epoxy is dat je dit prima zelf kunt doen om zo je keukenblad gebruiksvriendelijker te maken.

Het aanbrengen van een laag epoxy giethars is niet heel erg ingewikkeld, het beschermt je keukenblad echter nadrukkelijk waardoor je ook de levensduur verlengt. Behalve de al genoemde praktische voordelen die het coaten van je keukenblad heeft, ziet het blad er met een coating ook nog eens veel beter uit. 

  • Zorg dat je in elk geval dat je epoxy giethars in huis haalt dus, waarbij je voor een uitvoering met kleurpigment kunt kiezen. Ook schuurpapier, aceton, een epoxy roller en kwast en een gasbrander zijn noodzakelijk.
  • Gebruik bij het aanbrengen van de coating altijd beschermende handschoenen.
  • Je brengt eerst een primer aan, en voorkomt met de gasbrander dat er luchtbelletjes ontstaan.
  • Vervolgens breng je de tweede laag epoxy hars aan.
  • Nadien kun je eventueel het keukenblad nog nabehandelen met een matterende PU-strong topcoating. Vervolgens heb je én een mooier keukenblad én een keukenblad waaraan het veel prettiger werken is. 

Andere gerelateerde blogs